אחד התהליכים היותר מורכבים, יקרים ומאתגרים הוא בנייה של בית. במאמר הבא ניתן לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לעזור לחסוך לא מעט כסף בתהליך של בניית בית.
העניין הוא שכאשר אנחנו בונים בית, זו לרוב הפעם הראשונה ולרוב גם האחרונה שאנחנו עושים את זה ולכן אנחנו לא ממש יודעים למי לפנות, איך לחפש את בעלי המקצוע, מה גם שלרוב אנחנו עושים את זה במקביל לעבודה, לימודים ואפילו שניהם.
אז איך חוסכים בעלויות?
- השקיעו בחומרי הבנייה – אמנם זה נשמע כמו טיפ שיגרום לכם לבזבז יותר מאשר לחסוך, אבל בטווח הארוך, כשמשקיעים בחומרי בנייה איכותיים ויקרים, זה משתלם כי יש הרבה פחות תיקונים, פעולות תחזוקה ותקלות.
- התאימו את הבנייה לצרכים שלכם – הכינו רשימה של כל הדברים שאתם צריכים ומשרתים אתכם בכל חלל בבית. היו ממוקדים ופרקטיים. המטרה של רשימה זו היא למנוע מצב של פיתויים בכל מיני שדרוגים ותוספות יקרות שבסופו של ממייקרות את מחיר הבנייה בעשרות אחוזים.
- אל תוותרו על פיקוח בנייה- שירות זה הפך לחובה בקרב בונים משום שככה פשוט יש פיקוח על הקבלן ומונעים ליקויי בנייה בהמשך שעולים לנו עשרות אם לא מאות אלפי שקלים, שלא לדבר על תביעות. לקבלנים יש נטייה שלא לבנות בדיוק לפי התכניות של האדריכל ולחסוך בחומרי הגלם על חשבונכם ולכן פיקוח אמור למנוע את זה.
- הכינו תקציב חריגות – במהלך הבנייה כמעט תמיד יש שינויים כאלה ואחרים מה שגורם להגדלה של ההוצאה. לכן, מומלץ לשקול את כל הדברים כמה שיותר מראש ולקחת בחשבון בין 6-12 אחוזים לחריגות בלתי צפויות.
- התאימו את בחירת המוצרים לתקציב שלכם – מאוד חשוב לבנות תקציב לבנייה מבעוד מועד ולנסות לבחור את המוצרים השונים לפי התקציב שהגדרתם. יש ברז ב-200 שקלים ויש ברז ב-4,000 שקלים, יש מקלחון ב-2,500 שקלים ויש מקלחון ב20,000 שקלים.