טיפים לחיסכון בקניית מוצרי מזון

אין ספק, שאחת ההוצאות המרכזיות במהלך החודש, הינה ההוצאה על מוצרי מזון. משפחה מוציאה בממוצע בחודש כמעט 2300 ₪ על מוצרי מזון. שלא לדבר על תקופות כדוגמת החגים שבהם ההוצאה עולה משמעותית ויכולה להגיע לסכומים של 3000 ₪ אם לא יותר. ללא ספק, מדובר על סעיף בהוצאות המשפחתיות אותו ניתן לצמצם משמעותית במידה ומתנהלים נכון.
ראשית, אחד החוקים החשובים ביותר הינו שקונים מה שצריכים: להכין רשימה בטרם מגיעים לסופר ולהיצמד לרשימה. כאשר מגיעים לסופר לא מוכנים, לרוב מוצאים בסל הקניות דברים שלא באמת צריכים אותם ואז גם ספק אם יעשה בהם שימוש ובסופו של דבר הם גם ילכו לפח.
בהמשך ישיר לנושא הרשימה, זה ביצוע של יום קנייה מסודר אחד גדול במהלך השבוע. ככל שמגיעים לסופר פחות, ככה גם מוציאים פחות. כמובן שתמיד ניתן לעשות השלמות. עם זאת, רכישה אחת מסודרת תביא בהכרח גם היא לירידה בהוצאות. רצוי לבצע גם את הקנייה לבד: לא בזוגות וגם לא עם ילדים, כל הורה יודע כי ההוצאה עשויה לגדול כאשר הילדים בסביבה.
כיום, יש ימי קנייה מיוחדים בכל רשת מזון שהמחירים בה יורדים באופן משמעותי ייתכן שרק על פרטי מזון ספציפיים. לכן, אין זה בושה לפצל את הקניות בין הרשתות אם המחירים יותר זולים ואם בכל מקרה מבלים יותר מיום אחד בשבוע בקניות בסופר.
אחד הדברים החשובים ביותר, זה לבצע השוואת מחירים בין רשתות המזון. לפעמים על מוצרים ספציפיים לפעמים על אותו סל קניות. כך, לדוגמא במהלך החגים ניתן לראות כי אמצעי התקשורת השונים מפרסמים סלי קניות שבהם משווים את אותם המוצרים ברשתות שונות וניתן לראות כי יש הפרש מחירים משמעותי בין הרשתות. לכן תמיד מומלץ כמובן ללכת על הסל הזול ביותר.
כמובן, שלא רק שצריך לעשות השוואת מחירים בין הרשתות, אלא יש צורך לעשות גם השוואת מחירים בתוך הרשת על אותו המוצר. הרבה פעמים אנחנו נתקעים על מותגים ספציפיים, כאשר יש את אותו המוצר רק של חברה קצת פחות מוכרת ובהרבה מכרים הוא לא פחות איכותי.

בנוסף אם אתם רוכשים מוצרי מזון או תוספים ממותגים כמו הרבלייף כדאי לא רק להשוות אלא גם לבדוק את איכות והתאמת המוצר לאורך החיים שלכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *