דמי ניהול בקרן פנסיה וקופות הגמל

כחלק מנושא החיסכון והצרכנות הנבונה, עם יד על הלב, מישהו שאל את עצמו פעם כמה כסף הוא חוסך במסגרת ניהול קופות הגמל או קרן הפנסיה אותה הוא מחזיק? מי בכלל טורח לקרוא את הדו"חות השנתיים שמגיעים מהגופים המוסדיים שמנהלים את הקרנות הללו? במיוחד במקרה הזה, חשוב לציין כי ידע הוא כוח.
לא הרבה יודעים זאת, אבל לאורך זמן הנושא של דמי ניהול בקרנות הפנסיה יכול לחסוך סכומים של עשרות אם לא מאות אלפי שקלים כאשר פועלים נכון. כיום, מוגבלים הגופים המוסדיים על פי חוק בתקרת דמי ניהול מסוימת, אולם אין כל סיבה שלא לקבל תנאים טובים יותר. לרוב האנשים שלא פועלים במסגרת מקום עבודה מאורגן מקבלים תנאים פחות טובים (כך לדוגמא לצה"ל יש כוח מול המוסדיים וכל כמה שנים יש מכרז לניהול קופות הגמל וקרנות הפנסיה).
ושוב, רוב האנשים לא מבינים את החשיבות הגדולה של הנושא: כיום לקופות הגמל וכן לקרנות הפנסיה, משלמים דמי ניהול מסך הרווחים שמרוויחה הקופה כל שנה כלומר מהצבירה השנתית, וכן גם על ההפקדות לקרן הפנסיה או לקופת הגמל. החוק כיום קובע כי בקופות הגמל מדובר על דמי ניהול בסך 1.05% מהצבירה השנתית וכן 4 אחוז מההפקדות לקופה. באשר לקרן הפנסיה, מדובר על דמי ניהול בסך 0.5% מהצבירה לעומת תקרה של 6% מההפקדות. במקרים מסוימים אלו אלפי שקלים בשנה ועשרות אלפי שקלים בעשר שנים. לטווח הארוך זה תשלום של מאות אלפי שקלים לגופים המוסדיים.
חשוב לזכור, כי כל שקל שחוסכים במקרה הזה, ישמש בעתיד כאשר יוצאים לפנסיה או בוחרים למשוך כספים מקופת הגמל. אז כדי להשאיר את הסכומים הללו בידיים שלכם צריך לפעול מול הגופים המוסדיים, לרוב באמצעות היועץ הפניסיוני או באופן ישיר.
כיום, ניתן להשתמש בחוכמת ההמונים, כלומר באתרים או אפליקציות שיגידו לכם כמה אנשים אחרים משלמים על אותו סוג קופת גמל או קרן פנסיה. לרוב מבינים שמדובר על סכומים הרבה יותר נמוכים. לאחר מכן פשוט פונים ומבקשים להוריד את דמי הניהול וייתכן שבהתחלה יהיה סירוב, אולם איום בעזיבה ואף השוואת דמי ניהול מול קופות אחרות וביצועים שלהן יביא בסופו של דבר להסכמה המיוחלת. גם אם ימשיכו בסירוב, ניתן לעבר די בקלות לגוף מוסדי אחר (וייתכן כי שימור הלקוחות של הגוף המוסדי הנוכחי יפעל ויציע לכם תנאים טובים יותר).

לקריאה נוספת:

עופר אלשיך, עופר אלשיך -פייסבוק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *