בעוד יש כאלה שטובים בזה ויודעים בדיוק מה נכנס ומה יוצא, אחרים צריכים קצת עזרה בכדי לשמור על הכסף שלהם. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להבין איך אתם יכולים לחסוך כסף…
שימוש בתקציב קבוע מראש
אז נכון, זה יכול אולי טיפה להעיק כי צריך באמת לשבת ולהשקיע בזה זמן. בשלב הראשון יהיה עלינו לחשב את כל ההכנסות שלנו אל מול כל ההוצאות שלנו, לבדוק את האשראי של 6 החודשים האחרונים ולהכין טבלה מסודרת. מצד שני, מדובר בהשקעה חד פעמית שתעזור לנו להבין לאן הכסף שלנו הולך. לאחר מכן, תוכלו לעבוד לפי תקציב מסודר, להבין את סכומי ההוצאות הקבועות שלכם בכל חודש כמו ביטוחים, גן, חוגים, דלק ולהגדיר סכום קבוע לכל הוצאה בחודש שאיננה קבועה כמו בגדים, קניות, חופשות וכדומה.
קחו אוכל לעבודה
לא תאמינו כמה כסף תוכלו לחסוך אם תקפידו להכין בבית אוכל ולקחת אותו אתכם לעבודה במקום לקנות אוכל בחוץ. אמנם זה נראה כמו הוצאה שולית של כמה עשרות שקלים בודדים בכל פעם אבל בסופו של דבר זה מצטבר והופך לסכום כסף לא מבוטל. פרט לכך, אוכל מבושל או אוכל שאתם מכינים ומביאים מהבית לרוב יהיה הרבה יותר בריא מאוכל שמוכרים בחוץ.
תכננו בלתמים
אחד הדברים שרובנו נופלים בהם הוא בלתמים. דברים שאינם צפויים ואנחנו לא לוקחים בחשבון בהוצאות החודשיות שלנו אבל הם תמיד קורים חודש בחודשו. פתאום מכונת הכביסה הפסיקה לעבוד וצריך לקנות לטכנאי – ממוצע של 700 שקלים נוספים, פתאום יש לנו 3 חתונות בקיץ שבכלל לא צפינו מראש, ממוצע של 1,800 שקלים נוספים. בקיצור, תכננו בלתמים, זה יעזור לכם להתנהל נכון יותר כלכלית.